Това от вчера го продавам. Ако искаш разгледай
www.ledosvetlenie.dir.bg За сега тия крушки не са на склад, а се правят при поръчка. Можеш да кажеш колко силна я искаш и да получиш отговор колко ще струва и колко ток ще харчи. Ако те устройва, правя крушката и ти я давам. Е, за големи поръчки помага и производственото звено на фирмата. Това за другите градове още не съм го проучил как става, но най-вероятно ще е със speedy и наложен платеж при доставката.
Тази от пример 1 не съм я сложил, защото предполагам, че за сега никой няма да се интересува от толкова скъпа лампа (около 150лв само за диодите). Ще сложа един по-малък модел.
Светодиодите работят на около 172V прав ток - вариант1 и 70V - малката, филтриран с доста голям кондензатор. По тази причина изгасват плавно (над 10 сек). Системата ми за затваряне на веригата с ценер диоди работи най-добре при по-високи напрежения. Ако някои светодиод изгори, това не се отразява на останалите.
Захранването за сега е кондензаторно, но не е като китайските дето мятат искри докато ги включваш в контакта. Търся подходящ чип за импулсно захранване, който да го има в България